Multumesc, dar Danuta, vei fi foarte uimita de acest fic. E revolutionar. Acum capitolul 2, Lectura palcuta!
Capitolul 2-Trandafirul cu petale galbeneA doua zi dimineata ma intorc "la birou" cum imi placea sa numesc studioul.
-Am o oferta pentru tine, Lili.
-Iti este lene sa-mi spui numele complet?
-Da e cam pompos. Dar lasa asta acum. Uniunea Europeana a venit cu o propunere pentru toate modelele celebre, europene sau nu.
-Si in ce consta aceasta propunere?
-Trebuie sa predati un obiect de studiu timp de o luna.
-Ce dragut. Accept! Ce tara imi este destinata?
-Ro…mania.
-Nu avem turneu acolo?
-Tocmai.
Oftez si zambind ma semnez pe document fara alte comentarii. Un nou inceput. Ma gandesc fara sa stiu cat de multe depindeau de acea semnatura de pe hartie.
*Intre timp in Romania*
-Dali! Nu-ti va veni sa crezi!
Ii spun a doua zi prietenei mele. Eram incantata, entuziasmata si beata de fercire. Dali, defapt Dalila Mirai Andre, era o fata destul de inalta cu parul lung si blond. Cu ochii mari si verzi avea o fire perversa si cam aceleasi gusturi cu ale mele. Doar ca ei ii placea managerul lui Lifaem, Angeloix.
-Ce anume?
Intreba putin plictisita in timp ce rasfoia cartea de fizica.
-Lifaem va preda aici.
Isi ridica privirea verde spre mine. In ochii ei puteam citi neincrederea.
-Nu-I adevarat. Nu poate fi.
-Ba da. A semnat contractual cu U.E.
-Si Ang…
-Si el.
Starea ei emotionala se schimba de la plictiseala la entuziasm. Ma imbratisa multumindu-mi ca i-am imbunatatit ziua. Urma sa fie ascultata la fizica si asemeni mie ii era teama de profesoara. Dar, in acea zi nicio profesoara care seamana cu o cotoroanta din basme nu se mai aseza la catedra. In schimb, in clasa aparu un barbat cu parul lung si negru ca pana corbului. Ochii aveau aceeasi culoare abisala, suvitele rebele lasate libere pe langa chip ii conturau trasaturile fine, aproape feminine. Era imbracat intr-un costum alb imaculat. Fara urma de pata care sa strice puritatea imbracamintii mulate pe corpul bine facut. Parca are doar calitati. Ma gandesc privind inca vrajita persoana care arunca catalogul pe catedra starnind praful.
-Sunt Lifaem de Bluwin si va voi preda franceza.
Ridic mana sa-l intreb ceva, dar tipul zambeste cand ma observa.
-Glumeam . O sa va predau fizica asta plictisitoare care nici mie nu mi-a placut in scoala.
Se aseaza pe scaunul vechi si rasfoieste catalogul. Pletele lungi accepta un dans suav cu vantul care reuseste sa intre prin crapatura geamului.
-Data viitoare va voi asculta.
Spune intr-un sfarsit. Numai asteapta sa sune clopotelul si iese. Din sala am putut auzi foarte clar ca nu-i convenea sa predea unor pustani.
-Pustani? E doar cu cativa ani mai mare decat noi.
Imi zice indignata Dali. Priveam inca rupta de realitate scaunul de pe care tocmai se ridicase idolul meu.
-Li…Li…Lifaem de Blu…win…va fi proful nos…tru de fi…zica?
Intreb silabisind majoritatea cuvintelor din enuntul meu. Cu coada ochiului o observ pe blonda cum aproba din cap. Clopotelul care anunta sfarsitul orelor se face auzit si eu ma ridic indreptandu-ma spre iesirea din scoala. Insa, trec prin fata cancelariei, drumul pe acolo fiind mai scurt. Ceea ce am auzit atunci, preferam sa nu fi stiut niciodata.
-Lili! Nu poti face asta. Nu aici.
-Ange, trebuie.
Vocea ii era total schimbata…suna de parca se chinuia sa pronunte cuvintele. Deodata usa se tranteste brusc fara ca cineva sa se apropie s-o inchida.
Ce se intampla? Ma intreb fugind spre casa. Eram speriata si confuza. Si aveam tot felul de ganduri negre in legatura cu noul profesor.
“Ange, trebuie…” Ce e asa important pentru Lifaem ca sa nu poata fi amanat? Privesc posterul cu el si revista deschisa la aceeasi pagina de ieri. Imi ating pieptul incercand sa-mi calmez inima care batea ca o nebuna. O baie calda ma va ajuta sa-mi revin. Imi spun si intru in baie. Ma las in scurt timp invaluita de mirosul de levantica care plutea in baie.
Personajele noi:
Alexia Blackmoon -
Dalila Mirai Andre: